När behöver du gå ut med ett pressmeddelande?

Pressmeddelanden är ett bra sätt att nå ut till en större målgrupp och allmänhet. Det kan vara en produktlansering, ett viktigt partnerskap, en branschrapport eller något annat som är relevant för din målgrupp och bransch. Prioritera nyhetsvärde, ett pressmeddelandet bör alltid innehålla intressant nyhetsvärde.

Hur skriver man pressmeddelanden?

  • Börja med en stark rubrik. Din rubrik är det första som journalisterna ser. Gör den fångande och informativ. Den bör sammanfatta det viktigaste budskapet i pressmeddelandet.
  • Använd tydligt och koncist språk. Håll dig till fakta och undvik överdriven marknadsföring. Pressmeddelandet bör vara kortfattat och direkt. Besvara de grundläggande journalistiska frågorna: Vem, Vad, När, Var, Varför och Hur.
  • Inkludera citat och källor. Citat från ledningen eller experter inom företaget ger pressmeddelandet trovärdighet och en mänsklig dimension. Var tydlig med vem som är tillgänglig för intervjuer.
  • Lägg till kontaktdetaljer. Se till att ha tydliga kontaktuppgifter längst ner i pressmeddelandet så att journalister enkelt kan komma i kontakt med dig om de har frågor eller vill ha mer information.

Låter det krångligt? Slå oss en signal eller skicka ett mail så hjälper vi dig!