Luciafrukost

Denna dag fick en riktigt fin början med Luciafrukost på Perspective Communication.

Det var skönsång av Göteborgs luciatrupp och goda smörgåsar med nybryggt kaffe. Många kunder och samarbetspartners var inbjudna och fick njuta av en härlig start på dagen. Det är ju alltid trevligt att förena nytta med nöje.

Förutom sång och trevliga möten så fick vi alla lite PR tips om hur man kan arbeta med CSR – Corporate Social Responsibility.

CSR

Vad innebär då CSR? Att arbeta med CSR innebär att man som företag eller organisation på frivillig grund integrerar sociala och miljömässiga aspekter i verksamheten, utöver vad lagen föreskriver. Det miljömässiga ansvarstagandet kan bland annat handla om avfallshantering, energikonsumtion, utsläpp/föroreningar eller biologisk mångfald. När det gäller det sociala ansvaret kan det vara samhällspåverkan, mänskliga rättigheter, jämställdhet och mångfald för att nämna några områden. Exempel som vi fick denna morgon var bland annat Synoptik som arbetat med Optiker utan gränser och samlat in glasögon som man sedan skänkt till några av de fattigaste länderna i världen. Detta har lett till att mängder av människor har fått hjälp till ett bättre liv genom att kunna se.

Önskar er alla en fortsatt fin vecka! Hoppas även ni blir bjudna på Luciafrukost i december.

Foto: Malena Eklund

 

Tags