En vanlig dag på jobbet är inte alltid så vanlig. Den här veckan har det varit genomförande på Svenska Mässan. Vi startade måndagen med nätverksmiddag för el- och energibranschen. Middagen intog vi på den nyöppnade restaurangen Corner som ligger på Svenska Mässan. Där intog vi både bubbel, mingel och mat. På tisdagen var det dags för konferensen Power Electrification Summit en årlig strategikonferens för tankeledande aktörer kring framtidens cirkulära energisamhälle.

 

Vilka var där?

Khashayar Farmanbar vår energiminister höll ett inledningstal och på länk hade vi key-note speaker Brian Motherway från IEA i England. Andra talare var bland annat Annika Ramsköld, Vice President Corporate Sustainability från Vattenfall, Lina Håkansdotter, VP and Head of Public Affairs, H2 Green Steel och Robert Andrén, generaldirektör, Energimyndigheten.

Vad pratade de om?

Temat för dagen var ”Löser tekniken energiomställningen eller måste samhället rätta in sig?” Därefter diskuterade man bland annat:

Hur får vi in innovation i politik och regelverk eller ska samhället hålla sig borta från detaljerna? Finns det tillräcklig entreprenörskultur i energimarknaden?

Hur ska teknikinnovation och reglerutveckling samspela så hastigheten i omställningen upprätthålls?

Vad är politikens och myndigheternas roll?

Under dagen blev det många spännande och intressanta föreläsningar och paneldiskussioner.

 

Prinsar och hertiginnor!

Sedan fortsatte veckan med olika kunduppdrag. Vår kund SeaMe presenterade sin spännande lösning för att minska miljöpåverkan och rädda fler fiskeredskap i haven samtidigt som Prins Albert av Monaco fick pris för sitt miljöengagemang.

The Perfect World Foundation var den organisation som delade ut priset ”The Perfect World Foundation Award” till Prinsen av Monaco.

Prins Albert av Monaco

Hertiginnan av York, Sarah Ferguson

 

 

 

 

 

 

 

Medan prinsen fick en rundvandring och sitt pris besökte även hertiginnan av York Sarah Ferguson utställningen. Utställningen bestod av mängder av skrot och skräp som dykare hade hittat på havets botten. Speciellt elcyklar och batterier kunde man se mycket av.

Likaså var det mängder av borttappade fiskeredskap såväl tampar som hummertinor och nät, vilket SeaMe skulle kunna vara en lösning på för att minska nedskräpningen i haven.

 

Tags