Det här året har hitintills gått i en hög hastighet och nu är det redan april. Tänk vad fort det går när man har roligt! Extra roligt har det varit att ha Camilla här som praktikant. Ännu roligare är att hon fortsätter att stötta upp som PR konsult under våren.

Kunder och uppdrag

En kund som vi har arbetat med under våren och som vi även kommer arbeta med fortsättningsvis är Studentbostadsföretagen. Det är en branschorganisation för de som äger, utvecklar, förmedlar och förvaltar studentbostäder i Sverige. De är politiskt oberoende och företräder sina medlemmars intressen att skapa förutsättningar för att bedriva bästa möjliga studentbostadsverksamhet. Deras medlemmar är de som äger, bygger och driver bostäder för studenter.

Det är ett spännande och lärorikt uppdrag där det främst handlar om att skriva artiklar om aktuella ämnen som är intressanta för deras medlemmar.

Hur går det till?

Oftast får vi en förfrågan om att skriva en artikel. Därefter så inhämtar vi fakta kring det aktuella ämnet och ibland intervjuar vi en eller flera personer. Det kan antingen vara personer med expertkunskaper eller personer som arbetar i någon av de olika medlemsorganisationerna. Ämnen som vi har skrivit om är bland annat:

  • Nybyggnationer
  • Studentbostadspriset
  • Cirkulärt byggande
  • Hur man motiverar studenter att hålla rent
  • Hållbarhet ur olika perspektiv

Kompetens att hyra

Ibland blir man mer ”en i gänget” än en PR-byrå som man anlitar. Ett sådant exempel är Svenska Mässan som också är en kund med ett pågående uppdrag. Där är Malena på plats några gånger i veckan och har ett specifikt uppdrag som Content Planner. Det innebär bland annat att planera och genomföra konferensen Power Electrification Summit. Power Electrification Summit är en årlig strategikonferens för tankeledande aktörer kring framtidens cirkulära energisamhälle. Här möts beslutsfattare, innovatörer, entreprenörer och strateger för att få, dela och samla kunskap och insikterKonferensen fokuserar på konkreta exempel, inspiration, samverkan, disruptiva krafter och smart och hållbar teknik

Om du behöver ett bollplank att diskutera kommunikation med eller om ni har en tillfällig topp eller om ni kanske tillfälligt behöver hyra in en kommunikatör, presstöd eller kommunikationschef så ställer vi naturligtvis även upp med det. Det kan du läsa mer om här.

Ta gärna kontakt om du vill veta mer!

 

 

Tags