Har du brist på inspiration så här i början av året? Ibland kan ju kreativiteten sina och man behöver få lite härlig input!

Har du brist på inspiration så här i början av året? Ibland kan ju kreativiteten sina och man behöver få lite härlig input! Många av oss som arbetar med marknadsföring, kommunikation och PR har många och långa utbildningar. En del har kanske som jag arbetat med kommunikation i över 20 år. Det innebär att vi oftast vet HUR vi ska arbeta med kommunikation och HUR vi ska ta oss an olika kommunikationsutmaningar. Vi vet även HUR vi ska förmedla budskap och så vidare. Men ibland uppstår det ju idétorka på marknadsavdelningar och kommunikationsavdelningar runt om i världen. Plötsligt funderar vi över VAD ska vi kommunicera? Ja, då kan man verkligen behöva lite inspiration och påfyllning. Så därför följer här några tips som har inspirerat mig, kanske kan det inspirera dig?

Podcast

En pod som jag ofta återkommer till och lyssnar på med jämna mellanrum är Passion för kommunikation en pod från Cision om PR och kommunikation. I podden Kommunikation med Svensson & Mattisson kan man lyssna på intressanta ämnen och gäster inom media och kommunikation. Sveriges Kommunikatörer har också en egen pod som man kan lyssna på här. Vill man gå utanför kommunikationsområdet så kan jag rekommendera följande: P3 dokumentär, Framgångspodden och Snacka snyggt för att nämna några.

Frukostmöten

Innan corona så deltog jag ofta i olika frukostmöten både för inspiration, omvärldsuppdatering och för att nätverka. Företagarna, MiG, Sveriges Kommunikatörer och Jane var möten där man oftast kunde möta mig. Nu arrangerar ju många digitala frukostar där man kan delta, i en del fall måste man dock vara medlem: Företagarnas digitala frukostar i Sverige och Mig som arrangerar både digitala och fysiska frukostar.

Bloggar och sociala medier

Om man är road av att läsa bloggar där man kan se hur andra kommunicerar så rekommenderar jag att ta en titt på listan som Cision gjort: PR influencer award. Se vilka de är och läs deras bloggar (om de har några) eller följ de på sociala medier. Några av de nominerade på 2020 års lista var:

  • Göran Hägglund
  • Micael Bindefeld
  • Roshi Hoss
  • Elcim Yilmaz
  • Soraya Bay

Hoppas detta blogginlägg hjälpt dig lite om du:
Har du brist på inspiration så här i början av året? Ibland kan ju kreativiteten sina och man behöver få lite härlig input!

Kan jag hjälpa till?

Behöver du mer hjälp än bara lite inspiration? Då kanske du vill ta kontakt för ett digitalt möte? Slå en signal +46723989024 eller skicka ett mail: malena@firstpr.se för en första kontakt. Du kan även hitta First PR på Instagram, Facebook och mig på LinkedIn. Där får du gärna knyta kontakt. Välkommen!

Inlagt av Malena Eklund

 

 

Tags