Nytt År

Nu är julen över och vi har firat intåget av ett nytt år: 2015. Med detta nya år framför oss kommer vi förhoppningsvis få uppleva många nya möjligheter. Men innan vi blickar framåt är det alltid bra att göra bokslut och ta en titt i backspegeln. Hur var 2014 för dig? För egen del avslutade jag min tjänstledighet och återgick till att arbeta igen och under min tjänstledighet studerade jag på Göteborgs Universitet där jag tog en magisterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap. Det var ett fantastiskt och lärorikt år, en härlig känsla att få studera på heltid igen, senast jag gjorde det var 1997 då jag tog min kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, så det var några år sedan.

Under det gångna året har jag inte bara uppdaterat mina kunskaper och min kompetens inom kommunikation utan jag har även upplevt en mängd fantastiska möten med olika människor som arbetar med olika slags verksamheter, men som påminner om varandra. Flest nya människor mötte jag nog framförallt när jag skrev min magisteruppsats som handlar om relationen mellan PR konsulter och journalister. Vilka spännande möten och intressanta människor som jag fick träffa då, tack alla ni som lät er intervjuas! Perspective Communication heter den PR byrå som ställde upp som uppdragsgivare och lät mig få tillgång till en arbetsplats och en fördjupad inblick i hur de arbetar.

Uppsatser

Extra roligt var det naturligtvis att min uppsats fick en hel del medial uppmärksamhet såsom i Marknadschefernas tidning och i Dagens Media.

Ett annat spännande möte under min uppsatsskrivning var med Birgitta Plyhm, VD och grundare av Plyhm Kommunikation. Sedan juli har jag sedan arbetat och praktiserat där med alla möjliga uppgifter. Jag ser även mycket fram emot ett fortsatt givande samarbete i framtiden.

Framtiden ja, vad kommer att hända under 2015? För egen del kommer jag bland annat att satsa på min egen hälsa och mitt eget välbefinnande och till min hjälp har jag mitt aktivitetsarmband som jag fick i julklapp, om det kan ni läsa mer här. Jag tror dock mycket på vardagsmotion. Man kan ju stå upp vid datorn när man arbetar eller att ta trapporna istället för hissen. Självklart behöver de flesta av oss röra på sig mer än vad vi gör idag. Så ut och promenera eller ta en sväng till gymmet vet ja! Nu är det nytt år med nya möjligheter som väntar runt hörnet. Lycka till med vad du än planerar för 2015 och Gott Nytt År!

Inlagt av: Malena Eklund

 

 

 

 

 

 

Tags