deckare

Sommartider betyder för många att tiden går liiite långsammare än vanligt. Förhoppningsvis försöker vi stressa lite mindre och ta dagen som den kommer i alla fall om man har semester. Semester och ledighet brukar ju även betyda att man får mer tid. Det kan också betyda att du tar dig tid att läsa lite mer än annars. För egen del brukar det bli en hel del deckare och jag är väldigt förtjust i många av våra svenska deckarförfattare. En av alla dessa favoritförfattare är Mari Jungstedt och den senaste boken jag läste av henne var ”Den man älskar”, jag ser också fram emot att få läsa boken ”En mörkare himmel” som hon skrivit tillsammans med författaren Ruben Eliassen. Maris böcker utspelar sig på Gotland, men den som hon nu skrivit tillsammans med Ruben utspelar sig på Gran Canaria.

 

Vad jag vill läsa!

Anna Jansson är även hon en deckardrottning och hennes böcker utspelar sig även de på Gotland med den välkända kriminalinspektören Maria Wern i huvudrollen. Annas böcker har ju filmatiserats och många har säkert sett filmerna på tv4 där Eva Röse spelar kriminalinspektören. Den senaste boken jag läste av Anna avslutade jag häromdagen och det var ”Skymningens barfotabarn”.

En annan duktig författare är Viveca Sten som skriver deckare som utspelar sig på Sandhamn. Den senaste boken som jag läst av henne är ”I maktens skugga”. Även hennes böcker har filmats och visats på tv4 med skådespelaren Alexandra Rapaport i huvudrollen.

Tre författare där berättelserna utspelar sig på olika öar, två av dessa på Gotland och en på Sandhamn, bägge öar är värda ett besök vare sig man gillar deckare eller inte.

Vad gillar ni att läsa för böcker? Läser ni böcker på somrarna eller har ni kanske läsuppehåll då? Ha en fin fortsatt vecka oavsett om du tillbringar den i hängmattan, på stranden eller på jobbet.

Inlagt av: Malena

Category
Tags