Tillsammans för Kungälv

Ungdomsföreningen Tillsammans för Kungälv arrangerar konsert till minne av John Hron. I augusti är det 20 år sedan 15-årige John Hron mördades vid Ingetorpssjön utav nynazister. När sommaren kommer arrangerar därför den antirasistiska och ideella föreningen Tillsammans för Kungälv en konsert. Det gör man till minne av John Hron, för att samla alla som står upp för kärlek och medmänsklighet. Den 13:e augusti blir konserten, som är gratis för alla, i centrala Kungälv. Både nationella och lokala artister kommer uppträda och flera företag från Kungälv och närområdena sponsrar för att få det att gå runt.

I september förra året bestämde sig Ingrid Bredelius och Louise Eklund att starta en antirasistisk förening i sin hemstad Kungälv – Tillsammans för Kungälv. För att komma igång med projektet har man bildat en kärngrupp som idag totalt består utav fem ungdomar mellan 16 och 19 år.

Genom glädjefyllda arrangemang

vill föreningen sprida sitt budskap om ett samhälle där alla kan känna sig trygga, välkomna och där kärlek och medmänsklighet står i fokus!

Det första föreningen och kärngruppen arrangerar, är en konsert till minne av John Hron. John blev mördad av nynazister, i slutet på sommarlovet 1995. Det var när han och hans kompis skulle campa vid Ingetorpssjön i Kode, utanför Kungälv. Mordet blev uppmärksammat i hela Sverige och John blev en symbol mot rasism och nazism. Mordet blev starten för Toleransprojektet, där majoriteten av arrangörsgruppen varit deltagare. Slutligen vill vi säga att detta gör vi för att visa vart Kungälv står nu. 20 år efter mordet, har man bestämt att det alltså ska bli en konsert till hans minne i Kungälv.

Välkomna på konsert den 13 augusti till Kungälv!

Inlagt av: Malena Eklund

 

Tags