Feskekörkan

Om det fina vädret håller i sig så finns det hur mycket som helst att göra i och omkring Göteborg. Att vandra i Botaniska trädgården är ju härligt nu när våren har kommit. På söndag den 26 april mellan 11 och 15 så har Botaniska dessutom Hanami som är en körsbärspicknick för att fira alla vackra körsbärsträd som nu står i vacker blom.

 

Denna helgen är det ju även premiär för Liseberg så alla som har längtat, nu är det dags!

Men om nu inte vädret blir som vi önskar så kan man ju välja att besöka Världskulturmuseet eller Röhsska.

På Världskulturmuseet möter du världen. Museet varvar historiska händelser med dagsaktuella frågor och erbjuder hela familjen en upplevelse som berör.

Museet är en plats för små och stora frågor, och för nyfikenhet och dialog. I den prisbelönta byggnaden upplever du en blandning av internationell arkitektur, samtidskonst, djupt allvar och spännande aktiviteter. Dessutom har Världskulturmuseet ett rikt programutbud med allt från film och teater till seminarier, festivaler och performance. Samt ett programutbud speciellt riktat mot barn och familj.

Röhsska museet, tidigare Röhsska konstslöjdmuseet, är ett kommunägt museum i Göteborg för mode, design och konsthantverk, som invigdes 1916.

 

Andra platser utanför Göteborg

Eller varför inte ta en utflykt till Tjolöholms slott? De har just nu fyllt rummen på slottet med dräkter från Hollywoodfilmen Elisabeth I och visar även runt på slottet flera gånger per dag.

Vad ni än väljer att göra så finns det mycket att upptäcka i våra närområden.

Inlagt av: Malena Eklund

Film: Liseberg

 

 

 

Category
Tags