BNI Opalen

Jag har glädjen och förmånen att få vara medlem i ett fantastiskt affärsnätverk nämligen Team BNI Opalen. Igår var delar ur teamet på BNI Awards och tog emot pris, inte bara ett pris utan två! BNI Opalen vann pris i två kategorier och var nominerade i tre kategorier: närvaro, omsättning och referenser och vann pris för bäst närvaro och högst omsättning per medlem.

BNI Opalen har funnits i drygt 7 år. Under årens lopp har teamet bytt namn ett par gånger och har bl.a. hetat BNI Elite Plaza. En hel del förändringar har genomförts sedan de startade. De flesta som var med från start är inte med i detta team längre. Några är dock kvar som Agnes Andersson Hammarstrand, Caroline Berntsson och Malin Friis-Liby (affärspartners i BNI Opalen). De bestämde sig för att utveckla och satsa på ”sitt” team. Genom att ha fokus på kvalitet och på att ge varandra många referenser/affärer till fler affärspartners och inte bara stora affärer till en liten skara affärspartners så har BNI Opalen skapat framgång.

”Alla nycklar och olika delar inom BNI har ett beprövat arbetssätt och det fungerar om man håller sig till det, men man behöver också göra konceptet till ”sitt” för att få ett väl fungerande team som vi har”, säger Malin Friis-Liby.

”Vi i BNI Opalen har genom stort engagemang över tid och med tydliga mål och hög kvalitetsmedvetenhet skapat ett genuint intresse hos våra affärspartners att se värdet av hög närvaro och hög vilja att bidra med både gäster och referenser. Den både varma och välkomnande gemenskapen tillsammans med hög affärsmässighet har skapat vår framgång”, säger Helen Gustafsson, affärspartner i BNI Opalen.

Om Team BNI Opalen

Det Göteborgsbaserade BNI teamet Opalen har idag 19 affärspartners som alla sitter på olika branschstolar, utan inbördes konkurrens. De träffas varje fredag
morgon kl.6.45 på Scandic Opalen för att äta frukost tillsammans och ge varandra referenser för bättre och fler affärer. Under 2015 omsatte teamet drygt 12 Mkr, gav varandra 235 referenser och hade 162 besökare. Avslutningsvis kan jag berätta att stöd och hjälp får teamet från sin duktiga BNI konsult. Vår konsult är Helena Berggren som för övrigt är nominerad till årets Affärsnätverkare i Sverige. Är du intresserad av att delta som gäst? Besök då teamets hemsida www.bni.nu/opalen.se

Inlagt av: Malena
Foto: Helena Berggren

Tags