Alice i underlandet

Alice i Underlandet är en fantastisk film med många lager och nivåer som jag tycker mycket om. Varför ställer jag då frågan till dig om du är Alice? Jo, jag syftar så klart på dialogen mellan Alice och kaninen när Alice frågar om vilken väg hon ska ta. Svaret som kaninen ger är att det beror på vart du vill komma någonstans. När då Alice förklarar att det inte spelar någon roll så svarar den kloka kaninen att då spelar det inte heller någon roll vilken väg du väljer. Hur viktigt tycker du att det är att ett affärsmål att sträva mot och en plan för att uppnå målet? För egen del anser jag att det kan vara avgörande om man lyckas eller inte med det som man har tänkt att åstadkomma. Har du ett mål med din kommunikation? Har du ett mål med ditt PR-arbete? Då kan det vara bra att lägga lite tid på att planera för hur du ska uppnå dessa mål.

 

Hur startar man sitt kommunikationsarbete?

 

Mitt tips är att du börjar med att arbeta fram en kommunikationsplan och däri ska även ditt PR-arbete vara med. Strategierna för både den interna såväl som för den externa kommunikationen. Vad är det du vill förmedla? Vad är du och ditt företag experter på? Ska ni arrangera några event eller delta som utställare på några mässor? Då ska det naturligtvis vara med i planen och inför varje event bör du planera för hur ni på bästa sätt kan förmedla till omvärlden och den publik ni vill ska komma, när och var detta event äger rum. Är det ett större event eller en produktlansering? Ja då kanske du till och med ska göra en PR kampanj. En kampanj har en början och ett slut och en väldans massa där emellan, men har du bara planerat väl från början så underlättar det arbetet på vägen.

Var inte Alice, utan fundera på vilka mål du har med ditt företag och hur du på bästa sätt kan använda kommunikationen för att uppnå dina mål!

Inlagt av: Malena
Foto: Disney

Tags