Barngolfen 2016 utanför Hills

Nu har vi startat arbetet med Barngolfens PR-arbete igen tillsammans med Plyhm kommunikation för andra året i rad. Det ska bli riktigt roligt att få arbeta med detta ärofyllda uppdrag i år igen. Om du är nyfiken på vad som hände förra året då det var 10-årsjubileum så kan du läsa mer om det evenemanget här. Barngolfen är Sveriges största välgörenhetsgolfstävling och den går av stapeln en gång om året. Arrangörer är Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barnsjukhus och pengarna går till att förbättra miljön för de sjuka barnen. Om du vill se lite bilder på vad man gör på sjukhuset för pengarna som samlats in så finns det en del exempel på det.

 

Hur går det till?

Alla företag som är intresserade av att delta med personer som spelar golf kan anmäla sig här. Emellertid har det varit stor efterfrågan från företag att delta så har platserna haft en rykande åtgång. Innan den stora dagen så kommer man därför att genomföra något nytt för i år nämligen kvaltävlingar. Till kvaltävlingarna kan man anmäla sitt deltagande och istället tävla om en plats på Barngolfen. Därefter sätter man ihop lagen tillsammans med en golfspelande kändis och ett golfproffs som sedan tävlar mot de andra lagen. Om du inte vill spela golf själv så kom och delta som publik. Det är en fantastiskt rolig upplevelse att få gå runt under tiden och se alla duktiga golfare tävla mot varandra.

När är Barngolfen och var?

Golftävlingen kommer att genomföras på Hills Golf & Sports Club i Mölndal och här ligger golfbanan. I år kommer tävlingen att vara måndagen den 13 juni och starten brukar vara strax före 10.00 på morgonen och håller på fram till eftermiddagen. Idén och initiativet till Barngolfen kom från Lasse Kronér som sitter i Insamlingsstiftelsens advisory board. Förra året så slog Barngolfen rekord med insamlade medel på hela 2 750 000 kronor, helt fantastiskt och magiskt att få vara med om och uppleva detta. Därefter blev det en trevlig bankett på Elite Park Avenue Hotel  som ligger högt upp på Avenyn. Vill du se bilder från förra året så finns de här. Jag hoppas du kommer till Hills Golf & Sports Club måndagen den 13 juni för att uppleva denna härliga och glädjefyllda dag. #glädjeläker Vi ses där!

Inlagt av: Malena Eklund
Foto: Malena Eklund

Tags