Elin

Nu har det gått en månad sedan jag började min praktik på First PR.
Innan jag började min praktik hade jag hoppats på att få en rolig och givande praktik. Men att den skulle bli såhär bra hade jag aldrig vågat tro! Jag trivs som fisken i vattnet. Det enda som är tråkigt med praktiken är att behöva plocka ihop och gå hem när arbetsdagen är över.

Min handledare Malena har blivit en mentor för mig. Hon är min största inspiration och en sådan powerkvinna! Jag är på henne att skriva en bok, när den lanseras så kommer ni förstå vad jag menar!

LIA praktik

För min del som praktikant var det viktigt att hitta en handledare som känner att det fanns tid för att ha en praktikant på sin arbetsplats. Någon som tar sig tiden att lära upp och Malena har verkligen tagit tiden för mig att undervisa mig om hur PR-branschen fungerar. Samtidigt som hon tror på mig, tar med mig på givande möten och även ger mig möjligheten att jag visa vad jag går för.

Hur ser då en vanlig dag ut för mig som är praktikant på First PR? Det finns inga typiska dagar på First PR. Ena dagen startar vi dagen med frukostseminarier, andra dagen avslutar vi med föreläsning. Ibland är det möten hela dagen och ibland är det internt arbete med förberedelser inför en bokrelease, planering av lanseringsevent eller så arbetar vi med medierelationer och hjälper kunder att få förtjänad uppmärksamhet. Kort och gott är det högt och lågt med varierande arbetsuppgifter där den ena dagen inte är den andra lik. För mig är det ett mycket tilltalande och spännande sätt att arbeta på!

Tiden på First PR har hittills varit allt jag mer eller mindre kunnat drömma om gällande praktikplats. Jag och Malena fungerar riktigt bra tillsammans och jobbar som ett team, dreamteam! Jag känner mig verkligen involverad och delaktig i alla arbetsuppgifter.

Nu är det inte många veckor kvar på min LIA-period och som praktikant, men förhoppningsvis är det inte det sista ni ser av mig på First PR!

Inlagt av: Elin Thörnblad

Tags