Hills 2017

Välkommen till Barngolfen den 12 juni – Sveriges största välgörenhetsgolftävling till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus!

För 12:e året i rad kommer ett stort antal kända artister, mediepersoner, sportprofiler, golfproffs och företagare till Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg för att delta i Barngolfen och samla in pengar till barn och unga, som kämpar med olika sjukdomar på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Program och deltagarlista för årets tävling är nu klara.

Bakom Barngolfen står Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Syftet är att samla in pengar till upplevelser, saker och miljöer. Detta för att ge ökad livskvalitet och glädje för barn och unga med familjer när de befinner sig inom sjukhuset. Förutom själva tävlingen arrangerar stiftelsen aktiviteter på golfklubben för allmänheten och en digital välgörenhetsauktion i samarbete med Göteborgs Auktionsverk som startar den 5 juni. Alla aktiviteter i samband med Barngolfen äger rum på Hills Golf & Sports Club och efteråt blir det After Golf i partytält utanför klubbhuset.


Mer om tävlingen och några av årets medverkande


Alla lag består av fem personer – tre personer från ett sponsrande företag, en ”känd profil” och
ett golfproffs. Bland artisterna som spelar får vi möta, från sedan länge etablerade Lill-Babs, Anders Ekborg och Lotta Engberg till något nyare och yngre personer som David Lindgren och Eric Segerstedt. Några artister, bland andra Amy Diamond och Babsan deltar speciellt för att bjuda barn från sjukhuset på spännande möten och aktiviteter under det s.k. ”Golfkalaset” som pågår samma dag på Hills. Sport- och medieprofiler som Thomas Ravelli och Jovan Radomir är också på plats. Barngolfens ambassadörer Carin Koch, Linda Wessberg och Johan Edfors spelar tillsammans med ca 30 andra golfproffs i de olika lagen. 

Inför tävlingen är media välkomna att kontakta oss för önskemål om intervjuer och reportage. Under tävlingen finns det även möjlighet att följa med något team ut på banan. Kan du inte följa tävlingen på plats är du välkommen att kontakta oss för önskemål om material och intervjuer ”på distans”.

Malena Eklund                              Birgitta Plyhm

072-398 90 24                                070-777 12 90
malena@firstpr.se                          birgitta@plyhm.se

Vi använder oss av hashtags:  #barngolfen2017  #glädjeläker

Foton tagna av falkenbergsbild

Inbjudan till facebookevent

Barngolfens program måndagen 12 juni på Hills Golf & Sports Club

08.00 Kändisar, golfproffs och övriga tävlande anländer
08.00 – 9.30 Registrering press
09.30 Shot-gun start
12.00 – 14.00 Lunch (alla spelare passerar klubbhuset)
17.00 Tävlingen slutar

Därefter kl. 17.00 blir det After Golf för spelare, volontärer och stiftelsens samarbetspartners. Då blir det mat, underhållning, prisutdelning och avslutning av välgörenhetsauktionen. Stiftelsen har också bjudit in några personer som kommer berätta om vilken skillnad som vårt arbete gör för barn och unga på sjukhuset.
”Golfkalaset” är ett arrangemang för barn och unga med familjer från sjukhuset som pågår mellan cirka 12.30 och 16.
Ni är alla varmt välkomna att heja på era favoriter och njuta av spännande golfspel!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Företag/organisationer som bildar lag

Baldacci, BRA BYGG, BRA Flyg, Dentsply, Ehrenborg, Elite Park Avenue Hotel, Ernst Rosén, Ferroman, Flexlink, Got Event, GP, Head over Hills, Hills Golf Club, Insamlingsstiftelsen, Ius Innovation, Källfelt, Länsförsäkringar, Mediatec, Menigo, Mölndals Stad, New wave group, Partypatrullen, SEB, Spotevent, STENA, Triumf glass, V-TAB, Wellspect Healthcare, Kvalboll 1, Kvalboll 2

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Bakgrundsfakta om Barngolfen – golftävlingen som gör skillnad
  • Barngolfen startade 2006, till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
  • Lasse Kronér var den som tog initiativ till tävlingen och Insamlingsstiftelsen för Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus arrangerar den.
  • Den är idag Sveriges största välgörenhetsgolftävling.
  • Platsen för Barngolfen är Hills Golf & Sports Club i Mölndal. Spelformen är en variant av Texas scramble och tävlingen spelar man i 36 st 5-mannalag som består av tre företagsrepresentanter, ett golfproffs och en kändis.


Barngolfen
är Sveriges största välgörenhetsgolftävling och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg är arrangör. I år går tävlingen av stapeln den 12 juni på Hills Golf & Sports Club i Mölndal.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg arbetar för att förbättra livskvalitén för sjuka barn och unga genom att skapa stimulerande och trivsamma miljöer på sjukhuset eller i samband med deras vård. Det vi gör ska bidra till att underlätta sjukdomstiden och ta till vara på barnens och de ungas egen energi, det vill säga det friska hos dem. 2001 bildar man stiftelsen och både företag och privatpersonersom finansierar den med olika bidrag. 

Mer information finns på dessa sidor:
www.barngolfen.nu
www.barnsjukhuset.nu

Tags