Soloboken

Projekt Soloboken är ett projekt som initierades av Företagarna. Företagarna i Västra Götaland ville lyfta fram Soloföretagares viktiga roll i samhället. Av alla företagare i Sverige så är 74% soloföretagare och endast 0,4% har fler än 50 anställda, vilket innebär att soloföretagare är en oerhört viktig del för samhällsekonomin.

Projekt Soloboken – Uppdraget

Av Företagarna i VG fick First PR i uppdrag att driva projektet ”Soloboken” och till att börja med handlade det om att hitta soloföretagare i olika branscher i 50 kommuner. Det är alla 49 kommuner i Västra Götaland samt Kungsbacka i Halland. En annan viktig del i projektet var att hitta fotografer och skribenter som kunde intervjua och fotografera soloföretagarna. De som har fotograferat, intervjuat och skrivit är: Ola Sundberg, Tina Hjorth Svensson, Charlotte Widell och Malena Eklund. Den grafiska formgivningen stod Maria Falegård för från Smart design.

Intervjuerna

Det som man nu kan läsa i boken som fått titeln ”Minst & Flest – en viktig bok om soloföretagare” är framförallt de olika företagarnas historia. Varför man driver företag, hur det har gått och vad man tror om framtiden. Bokens syfte är att inspirera andra till att starta företag, men den kommer även att delas ut till politiker runt om i Västra Götaland för att visa vilken viktig grupp soloföretagare är. Inte minst för alla skatteintäkter som de drar in till varje kommun som man verkar i. När man läser i boken kan man se att mellan 12 – 15% av skatterna i varje kommun kommer från soloföretagare. Förhoppningen är självklart att fler politiker ska underlätta för människor att driva företag i Sverige.

Avslutat

Projektet avslutades nu under våren av Företagarna själva och boken finns på nätet att bläddra i. Se länk ovan: Minst & Flest – en viktig bok om soloföretagare. Är du intresserad av att få veta mer om vad vi kan hjälpa till med så ta då gärna kontakt genom mail eller telefon eller besök oss: malena@firstpr.se eller 072-3989024 eller Teatergatan 19 i Göteborg.

Category
Tags