Malena o Thomas Ravelli

Nu börjar Barngolfen, som spelas till förmån för Insamlingsstiftelsen hos Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus ta form. I år är det extra festligt eftersom det är 10-årsjubileum. Den 15 juni kl 09.30 slår alla lagen ut på Hills Golf & Sports Club i Mölndal. Listan med spelande sponsorföretag är redan fulltecknad. Företagen bildar lag tillsammans med 34 kändisar och 34 golfproffs denna minnesvärda dag. Årets arrangemang börjar redan söndagen den 14 juni med en jubileumsshow på Trädgår’n i Göteborg. En bankett på kvällen måndagen den 15 juni på Elite Plaza Hotell avslutar dagen. 

– I år siktar vi på att få in tre miljoner kronor totalt. Pengarna ska gå till att färdigställa satsningen på djungelrum på vår akutmottagning, som årligen tar emot över 50.000 barn, samt föräldrar och syskon. ”Glädje läker” är vår slogan. Vi vill att sjuka barn ska slippa tänka på sprutor, slangar och plåster en stund och istället få uppleva glädje och skratt, säger Tomas Gedda, Fundraising manager för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Många kändisar och golfproffs

Till årets tävling kommer bland annat Carin Koch (golfproffs), Jonas Björkman (tennisproffs), Steffo Törnquist (programledare), Anette Norberg (landslagsspelare curling), Johan Edfors (golfproffs) och Fanny Sunesson (caddieproffs som vunnit fyra Majors med Nick Faldo). De kommer att satsa allt för att vinna årets prestigefyllda välgörenhetstävling tillsammans med duktiga golfspelare från de sponsrande företagen.

– Det blir andra året jag deltar i Barngolfen och jag är väldigt glad att kunna vara med även i år, då det dessutom är 10-årsjubileum. Det här är en mycket speciell golftävling och jag tycker det är väldigt roligt att kunna hjälpa till och stödja Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Det verkar bli god uppslutning och nu hoppas vi bara på en fin tävlingsdag också! säger Fanny Sunesson.

Den som besöker Barngolfen kommer att kunna följa spelet från storbildskärmar alldeles intill första tee. Här kommer också kändisar och golfproffs att passera flera gånger under tävlingens gång.

Fullspäckat program

På Barngolfens 10-årsjubiluem kommer man att fira med ett extra fullspäckat program. Redan på kvällen den 14 juni kör det igång med en Jubileumsshow på Trädgår´n i Göteborg med många kända artister. I slutet av maj startar man en auktion på Facebook där alla kan buda på en rad spännande föremål. Golftävlingen pågår under hela dagen den 15 juni och en bankett avslutar jubileet på kvällen.

Bubba Watsons chockrosa driver kommer vara ett av föremålen vid auktionen, tillsammans med en exklusiv retreatresa till Sydafrika och några kända svenska konstnärers verk; tavlor som konstnärer har skapat speciellt till förmån för Barngolfens jubileum.

– Vi är väldigt tacksamma och glada över att så många valt att ställa upp på den här tävlingen i år. Det är ju förstås en extra rolig tävling eftersom vi firar 10-årsjubileum, säger Tomas Gedda, Fundraising manager för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Välkommen!
14 juni, Jubileumsshow med början kl 18.00 på Trädgår’n, Nya Allén 11 i Göteborg
15 juni, Barngolfen med första utslag kl 09.30 på Hills Golf & Sports Club i Mölndal
15 juni, Bankett med start kl 19.00 på Elite Park Hotel i Göteborg

För mer information och anmälan, v.v. kontakta:
Tomas Gedda, Fundraising Manager, Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
Tel: 0736-88 94 24, tomas.gedda@vregion.se
Birgitta Plyhm, Plyhm Kommunikation, Tel: 0707-77 12 90; birgitta@plyhm.se

Bakgrundsfakta om Barngolfen – golftävlingen som gör skillnad

  • Barngolfen äger rum varje år, sedan 2006, till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
  • Insamlingsstiftelsen för Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus arrangerar tävlingen och initiativet kommer från Lasse Kronér.
  • Barngolfen är idag Sveriges största välgörenhetsgolftävling.
  • I arrangemanget ingår även två auktioner. Följande händer: den ena auktionen pågår på Facebook. Där är prylar som golfproffsen har skänkt och som man kommer att auktionera ut. Den andra under tävlingens bankett dit bl a kända konstnärer har skänkt tavlor målade speciellt för detta ändamål.
  • Målet jubileumsåret 2015 är att samla in tre miljoner kronor. 2014 stannade slutsumman på 2,2 miljoner.
  • Spelformen är Barngolfens Jubileums Scramble och man spelar i 34 st 5-mannalag bestående av tre företagsrepresentanter, ett golfproffs och en kändis.
  • Barnen har under dagen en egen aktivitet med golf, kändisar och pannkaksbankett etc.

Sveriges största välgörenhetsgolftävling är Barngolfen och arrangör är Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. I år firar Barngolfen 10-årsjubileum och går av stapeln den 15 juni på Hills Golf & Sports Club i Mölndal.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg arbetar för att förbättra de sjuka barnens livskvalité genom att skapa stimulerande och trivsamma miljöer på sjukhuset. Det handlar om att underlätta sjukhusvistelsen och ta till vara på barnens egen energi, det vill säga det friska hos det sjuka barnet. 2001 är det år då man bildar Stiftelsen och det är både företag och privatpersoner som finansierar den. 

www.barngolfen.nu
http://www.barnsjukhuset.nu/

Inlagt av: Malena Eklund

Pressrelease från: Mynewsdesk

 

 

Tags