En tillbakablick

Året är snart slut och då kan det vara intressant att göra en tillbakablick och en summering över olika händelser. Hur blev 2016? Lyfter man blicken så har ju medierna rapporterat väldigt mycket om det amerikanska presidentvalet. Ett val som kantades av skandaler och smutskastning. Ur ett kommunikationsperspektiv kan man ju verkligen fundera över kandidaternas kampanjer. Hur är det att vara en del av den kampanjorganisationen som arbetade för Trump med alla hans märkliga utspel och uttalanden? De flesta av oss som arbetar med PR och kommunikation är ganska överens om att det underlättar att arbeta med företag med en god organisationskultur. En kultur som är transparent, ett företag med god arbetsmiljö där medarbetarna trivs och kunderna får ett bra bemötande. Det sammantaget förenklar självklart arbetet med PR och kommunikation.

Kommunikationen som verktyg

Den gemensamma nämnaren för samtliga av alla mina uppdrag under det gångna året stavas kommunikation. Jag har under en längre tid hyrt ut mig själv som kommunikatör till Företagarna i Västra Götaland. En organisation som arbetar för sina medlemmar som består av företagare. Arbetsuppgifterna hos Företagarna har varit både roliga och varierande, bl.a. har de bestått av opinionsbildning, planering och genomförande av olika event, projektledning och mycket skrivande. I andra uppdrag för andra kunder har jag bistått med framtagande av kommunikationsplaner och PR-planer. Arbetet med sociala medier på olika sätt har också ökat under året både på strategisk nivå och i genomförandet. Jag har även bistått många av mina kunder med att skriva pressreleaser och bidragit till att de har fått den publicitet som de förtjänar. Jag arbetade även mycket och intensivt med en PR-kampanj under våren för att synliggöra Barngolfen. Det var på alla sätt precis som förra året ett mycket utmanande uppdrag, men med riktigt goda resultat. Detta var ett axplock från 2016 och vill du läsa mer så kan du göra det i tidigare inlägg på Bloggen.

God Jul och Gott Nytt År

Jag önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Njut av ledigheten och ladda batterierna för snart är 2017 här och då hoppas jag du får ett framgångsrikt och kommunikativt år.

Inlagt av: Malena
Foton: Pixabay

Tags