September och oktober

Två intensiva månader

September och oktober är två månader som har präglats av högtryck. Lägg av tänker ni ska hon prata om vädret nu igen? Men nej, det hade jag faktiskt inte tänkt, jag syftar på min arbetsinsats dessa två månader. De har varit minst sagt intensiva, men spännande och roliga. Uppdragen och kundmötena har bl.a. bestått av att jag har varit behjälplig med att dra upp kommunikationsstrategier för flera av mina kunder. Ni som känner eller känner till mig vet att jag gillar planer. Planer av många slag, men mest av allt gillar jag kommunikationsplaner och PR-planer.

Kommunikationsplaner och PR-planer

Om det är så att ni tycker det låter besvärligt så ska jag hjälpa er med lite tips! Det är egentligen inte krångligare än att fundera ut VILKA vill vi kommunicera med? HUR ska vi kommunicera? VAD ska vi kommunicera? NÄR ska vi kommunicera? Och kanske det viktigaste av allt VARFÖR ska vi kommunicera? Jag skulle tro att den sista ”varför” frågan bör besvaras först: ”Ett företags kommunikation ska vara ett verktyg för att uppnå företagets verksamhets- och ekonomiska mål,” enligt mig och många andra kommunikatörer.

Utbildning och event

Jag har även genomfört event på uppdrag för en kund där vi bjöd in soloföretagare för en kick-off. Det var cirka 45 företagare utan anställda som deltog denna dag för att inspireras av föreläsning, workshops och framförallt få träffa andra i liknande situationer. Vi var på Kurorten Mösseberg i Falköping som var en trevlig konferensanläggning och de som sov över kunde även ägna sig åt mysiga spa-aktiviteter dagen därpå.

Jag har genomfört ett antal olika utbildningar, bl.a. i medieträning och hur man kommunicerar i de olika sociala medierna. En del företag väljer att använda sig av alla sociala medier medan några väljer bort dem helt. Jag tycker det är viktigt att använda rätt sociala medier som passar just för ditt företag. Det tycker jag är roligt att hjälpa  mina kunder med. När det gäller medieträning så går det att dela upp i lite olika nivåer allt ifrån grundläggande medieträning till ren kriskommunikation. På tal om kriskommunikation så är ni varmt välkomna till en frukostföreläsning den 15 november, då jag ska prata om kriskommunikation och Emil Andersson som är advokat på advokatbyrån Delphi ska berätta om vad man ska tänka på om ens företag blir stämt. Anmäl dig här!

Höstlov

Om ni har barn i skolåldern så har de en veckas ledighet att se fram emot. Kanske även du passar på att ta en paus? Jag kommer ta några dagar semester och resa bort med familjen för att fylla på energidepåerna. Ha en fortsatt fin höst!

Inlagt av: Malena
Foto: Pixabay

Tags