Tvätta händerna

De flesta av oss hoppas nog att det här året är över snart och ett nytt kan börja. Vi vill inte längre ha coronan hängande över oss som ett mörkt och dystert moln. Vi får verkligen tro att det kommer bli bättre även om det dröjer innan det blir riktigt bra. Alla har drabbats av coronans framfart och många har blivit sjuka och en del har också dött. Många har mist sitt arbete och andra arbetar hårt, långt över alla utmattningsgränser. Andra ger upp genom att krama sin gamla mamma, går ut och festar med sina vänner eller kör all-in med kick-off tillsammans med kollegorna.

Överallt kan man höra mantrat: ”Håll ut, håll avstånd och tvätta händerna”. Jag funderar på om det här är det nya normala eller om det någonsin kommer bli som innan coronan? Ena dagen är allt helt overkligt som om vi befinner oss i en framtida skräckfilm där ett virus härjar och terroriserar världen. En annan dag accepterar man situationen och gör sitt bästa utefter de förutsättningar man har.

Kommunikationsutmaningar

Att då försöka kommunicera, marknadsföra eller sälja i denna tid blir en svår balansgång. Många företag går på knäna och en del har också gått i konkurs. Men det finns ju även de som blomstrar, trädgårdsbranschen är ju ett sådant exempel 🙂 Möbel- och inredningsbranschen, byggbranschen och poolbyggare har tydligen också haft fullt upp. Likaså livsmedelsbranschen, ja äta måste vi ju fortfarande! Självklart behöver man anpassa sin kommunikation utefter omvärlden och omständigheterna som gäller för just den bransch som man är verksam inom. Behöver du stöttning med detta? Ta då en titt här och återkom gärna.

Så vad tror ni kommer bli det vanligaste som man kommunicerat det här året? Det kommer troligtvis ha handlat om att man coronasäkrat sin butik/anläggning eller besöksmål. Det kan säkert också vara information om att man nu kan mötas digitalt eller handla på nätet. Det är en svår kommunikativ utmaning, men många har också ökat sin digitala närvaro och kompetens, vilket naturligtvis är positivt.

Håll ut, håll avstånd och tvätta händerna!

Hör gärna av dig:

malena@firstpr.se
072-398 90 24

Sköt om er!
Malena Eklund

Tags