Malena

Den 7 september tänkte jag bjuda in er till First PR’s instagram konto där ni får hänga med mig på en arbetsvecka. Det är många som frågar vad en PR konsult egentligen gör? Hur är det att arbeta med PR? Det är ju naturligtvis ingen lätt fråga eftersom det finns många PR byråer som gör vitt skilda saker. En del specialiserar sig på konsument PR, d.v.s att man gör mycket produkt PR. En del PR byråer arbetar med B2B, d.v.s. Business to Business och man kan då göra PR för ett helt företag och riktar inte så mycket in sig på att lyfta enskilda produkter i företaget.

Vad är skillnaden mellan reklam och PR?

Den vanligaste frågan som jag brukar få är: ”Vad är det för skillnad mellan reklam och PR”?

För att förenkla svaret på den frågan så handlar reklam om att köpa sig utrymme i media genom exempelvis en annons. Medan PR handlar om förtjänad uppmärksamhet. Sedan handlar ju PR och kommunikation om så mycket mer än att uppmärksammas i media. Det är ju ett ständigt pågående arbete som sker inifrån och ut. Att arbeta strategiskt med den interna kommunikationen och få alla i företaget att känna delaktighet är ju en av de viktigaste arbetena inom PR. Dina medarbetare är ju dina främsta PR ambassadörer.

First PR arbetar bl.a. med PR kampanjer och/eller kortare uppdrag. Det kan t.ex.vara att  hjälpa en kund med att skriva en pressrelease. Andra exempel är att hålla utbildningar i hur man själv kan arbeta med PR. Jag kan även gå in och ta större uppdrag där jag ”hyr” ut mig under en period. En del av det här kommer ni att få se i nästa vecka om ni hänger med och följer firstpr_ på Instagram.

Ha en härlig helg så ses vi på måndag!

Inlagt av: Malena Eklund

Tags