Höst

Lediga dagar, svalkande dopp och grillkvällar i värme kan vara svårslaget. För att inte deppa ihop totalt över att värmen sakteligen försvinner, dagarna blir kortare och stressen återvänder så har jag sammanställt några saker som är positiva med hösten och som kan boosta vårt hösthumör

Rutinerna återupptas

Under sommaren byter du kanske gympasset mot ett glas vin på en uteservering eller arbetsdagen mot renovering hemma. Ledighet och frihet må vara underbart men oj vad härligt det kan vara att återvända till att luncha med kollegorna.

Att träna känns mer lockande

Oavsett om man har haft en aktiv eller mer lugn sommar så är energidepåerna förhoppningsvis påfyllda. Nu är det dags att snöra på sig dojjorna som man köpte på sommar-rean och gå på det nya passet.

Nystart

Vissa börjar på ett nytt jobb eller ska börja studera. Andra har anmält sig till en matlagningskurs eller påbörjat en ny diet. Oavsett om det bara är en ny kollega på jobbet eller en flytt så finns det något pirrigt med hösten, saker förändras och många gånger kanske det till och med blir bättre.

Mysiga hemmakvällar och höstliga utflykter

Hur trevligt är det inte att ta en kopp kaffe och en god kaka på ett fik när allt utomhus är grått och hur skönt är det inte att krypa upp i soffan framför en bra film när regnet öser ner utanför? Det är i alla fall mindre ångestfyllt att ta det lugnt inomhus när vädret utanför är grått och kallt. Annars kan man alltid gå på teater, bio, konserter eller museum då det är sådant som passar utmärkt för lite kallare väderlek.

Höstprojektet

De flesta har vi små projekt som ska påbörjas eller återupptas när sommaren lider mot sitt slut. Det kanske är dags att skriva ut lite semesterbilder och fixa ett fotoalbum, nu finns det kanske mer tid för att pyssla och fixa än det gjorde under sommaren. Att inreda hemmet inför hösten, städa och få bort alla sommarkläder och kanske införskaffa sig lite nya saker är ju faktiskt väldigt roligt.

Semestern och sommaren är förbi, men kanske det trots allt inte är det tråkigaste som har hänt? Det kanske istället är det bästa som hänt på länge!

Inlagt av: Josefine
Foto: Pixabay

 

Category
Tags