pokemon

Pokémon Go, är ett spel som knappast kan bli mer välkänt och omnämnt i både sociala medier och ”gammelmedia”. Är det inte rafflande att ett enda spel kan väcka intresse hos så många människor? På väldigt kort tid spred sig succén som en löpeld runt jordens alla hörn. Under de första 19 dagarna hade 50 miljoner personer laddat ner spelet. I senare mätningar är nu spelet nedladdat 100 miljoner gånger. Uppskattningsvis har spelet genererat 200 miljoner dollar i intäkter. Vilken grej!

Varning för Pokémonspelare?!

Trots varningar om zombieliknande människor från polis, från arga markägare som får sin egendom invaderad av Pokémontränare och irriterade grannar till PokeStops fortsätter spelet att vara populärt. Man kan tänka sig att det finns många som inte vet om de ska skratta eller gråta när de får sin gräsmatta nerskräpad på grund av att det gömde sig ett PokeStop där. Pokémon-jägarna kommer inte heller avlägsna sig förrän de har försett sig med fler Pokéballs* och hunnit fånga en Magikarp” eller kanske en och annan Jigglypuff.

Spelsuccé

Bara namnen på dessa Pokémons är ju lite lustiga. Tänk att så många människor blir besatta och lägger ner flera timmar per dag på ett spel? Det kan förstås vara komiskt för vissa och skrämmande för andra. Hur är detta möjligt, hur kan det ha blivit så stort på så kort tid? Vem vet? Förutom att de flesta som spelar detta spel är mellan 18-34 år och växte upp när Pokémon slog igenom på 90-talet är det svårt att förstå hur det har kunnat bli ett sådant kaosskapande rekordartat spel ungefär tjugo år senare. Roligt är det ju iallafall att ett spel kan samla så många människor från gammal till ung kring en gemensam nämnare. För att inte tala om att det också är hälsosamt med alla långpromenader som jakten på pokémons kräver.

Men återigen, vilken grej. Vilken succé! Frågan som återstår är dock: är spelet här för att stanna eller är det en fluga precis som mycket annat och därmed snart har blivit en övergående trend?

*Geografiska platser där du kan ta del av olika saker som är användbara i spelet.
* Används för att fånga och förvara Pokémons

Inlagt av: Josefine
Bild: Pixabay

Tags