Barngolfen 2016

Arbetet med Barngolfen är nu över för i år och det har varit ett roligt, men intensivt arbete. Projektet startade redan tidigt under våren för oss som arbetar med PR och kommunikation. När man genomför PR kampanjer av detta slag så krävs det en hel del planering och möten med uppdragsgivaren förstås. I just detta uppdraget har det bland annat inneburit att jag har skrivit pressreleaser och kontaktat olika journalister och medier som är intresserade av Sveriges största välgörenhetsgolftävling. Det var många journalister och fotografer som kom till Hills Golf & Sports club, vilket självklart var jätteroligt att intresset var så stort. Målet i år var att samla in 3 miljoner kronor, men det målet slog vi med råge då slutresultatet blev 3,5 miljoner kronor. Dessa pengar kommer nu gå till att förbättra miljön för barnen på Drottning Silvias Barnsjukhus.

#glädjeläker

Devisen för Barngolfen är #glädjeläker och det är verkligen en glädjefylld dag med alla företag som sponsrar med sitt deltagande. Likaså alla kändisar och golfproffs som ställer upp och spelar golf mot varandra och de deltagande företagen. Det är riktigt härligt! Samtidigt som golftävlingen pågår så är barnen, som har besökt sjukhuset under det gångna året inbjudna att delta i Golfkalaset. På Golfkalaset får barnen leka och träffa sina idoler och i år var Babsan, Annika Sjöö, Isa Tengberg, Dolly Style, Sjukhusclownerna och Wiktoria Johansson på plats för att nämna några.

Bankett och Facebookauktion

Bankett 2016

En stor bankett på Elite Park Aveny Hotel avslutade dagen med mingel och god mat. Välgörenhetsauktionen gick av stapeln som vanligt med fantastiska objekt som var skänkta av konstnärer som Lars Lerin och Charlotte Gyllenhammar. En annan auktion som fortfarande pågår är Facebookauktionen där man kan buda fram till och med den 17 juni kl.23.55. Där finns många fina objekt och upplevelser som man kan bjuda på. Själv är jag stolt och glad att ha fått arbeta med detta ärofyllda pro bono uppdrag i år igen.

Texten: Malena
Foto: Josefine

Tags