Internetstiftelsen arrangerade sin årliga konferens från vilket Sveriges Kommunikatörer sammanfattat 5 framtidsspaningar.

Internetstiftelsen arrangerade sin årliga konferens från vilket Sveriges Kommunikatörer sammanfattat 5 framtidsspaningar.

  • Sociala medier används för att manipulera oss politiskt
  • Framtidens lärande blir lustfyllt genom ‘edutainment’
  • Den digitala kompetensen är ett livslångt lärande
  • Malmö Stad i framkant när det kommer till digitalisering
  • Gör er redo för Metaverse

Sociala medier som verktyg för politisk manipulation

Nobelpristagaren Maria Ressa berättade hur man använder sociala medier för att manipulera oss politiskt. Hon uppmanade alla som arbetar med kommunikation i Sverige att vara kritiska och då även vi är måltavlor för politisk manipulation.

Edutainment blir framtidens lärande 

Tekniska muséet har trendspanat tillsammans med Kairos Future och tror att vi kommer lära genom edutainment i framtiden. Edutainment är en kombination av lärande (education) och underhållning (entertainment). För att skapa ett lustfyllt lärande uppmanas kommunikatörer på olika organisationer att samarbeta med varandra för att förvalta intressen, skapa wow-ögonblick och meningsfulla upplevelser.

Digital kompetens är ett livslångt lärande

Utbildningschef och lektorn i pedagogik vid Högskolan i Jönköping, Ulli Samuelsson berättade i sitt anförande om digital kompetens och det digitala landskapet som något i ständig utveckling. Som kommunikatör måste man förhålla sig till detta och följa med i utvecklingen och släppa invanda mönster för att gå vidare.

Malmö Stad ligger framkant när det kommer till digitalisering

Bland annat satte de upp en utställning där varje avdelning fick möjlighet att visa upp konkret hur de hade jobbat med digitala lösningar. Det kan vara ett inspirerande exempel på hur man kan arbeta med digitalisering.

Metaverse är på väg

Framtidsspanaren Amy Webb pratade om vikten av att som organisation vara beredd på radikal teknologisk förändring i samhället. Som kommunikatör kan du redan nu börja fundera på hur du och din organisation ska förhålla er till Metaverse. Det och andra revolutionerade tekniska framsteg kommer påverka hur vi kommunicerar. Om du blundar för förändring ökar risken för att din organisation kommer att halka efter.

Vill du läsa hela artikeln från Sveriges Kommunikatörer

Den hittar du här: Framtidsspaning

Är du intresserad av att bolla kommunikation? Då är du varmt välkommen att ta kontakt!

 

 

Category
Tags