Lasse Kronér

I februari gick startskottet när vi förberedde oss inför årets upplaga av Barngolfen. Fem månader senare var det dags för showtime! Ett av målen är ju såklart att få mycket förtjänad uppmärksamhet.

Den 12 juni gick årets upplaga av Barngolfen av stapeln. Sveriges största välgörenhetstävling och en dag med otroligt mycket glädje, trots något av ett tråkigt väder.

För oss på First PR var detta mållinjen efter flera månaders hårt arbete som vi har gjort tillsammans med Plyhm Kommunikation. I år samlades det in totalt 2 miljoner kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus!

Arbetsuppgifter

Vår främsta arbetsuppgift som PR-byrå för Barngolfen var att sköta alla medierelationer. Barngolfen är Sveriges största välgörenhetsgolftävling och då ska tävlingen ha den uppmärksamhet som den förtjänar.
En stor del av arbetet har varit att skriva pressreleaser och att leta efter intressanta tidskrifter och journalister. Allt för att väcka intresse runt Barngolfen och dess ändamål.

Och vilken publicitet det har blivit! Kvällstidningar som Aftonbladet uppmärksammade Barngolfen. Göteborgs-Posten skrev både en hel bilaga och flera sidor i tidningen om hur de svenska kändisarna spelade för barnens skull. En hel del skrevs det även om sponsorerna till Barngolfen och hur ABBA har varit med och bidragit till auktionen. Deras bidrag var en samlarbox som ropades in för otroliga 60 000 kronor! Det kan ni läsa mer om på Mynewsdesk.

Vi pratar en hel del om förtjänad uppmärksamhet, sponsorer och auktion. Men det Barngolfen handlar om är ju faktiskt barnen. Varje år arrangerar även Barngolfen ett särskilt kalas för barnen och ungdomarna med sina familjer, från sjukhuset nämligen golfkalaset. Då de får träffa sina idoler. Även de fick prova på att spela golf!

Slutet gott – allting gott, som man säger. Det var ett trött men glatt team som lämnade Hills Golf & Sports Club när dagen var slut. Flera månaders arbete med detta fantastiska event och ändamål hade sitt slut. Nu väntar nya projekt för oss på First PR!

Foto: falkenbergsbild.se

Med det sagt vill vi önska er en härlig sommar!
Skrivet av: Elin Thörnblad

Vill ni komma i kontakt med oss, klicka här!

Category
Tags