Foto: Tobias Sannerstig

I februari gick startskottet av förberedelserna inför årets upplaga av Barngolfen. Fem månader senare var det dags för showtime!

Den 12 juni gick årets upplaga av Barngolfen av stapeln. Sveriges största välgörenhetstävling och en dag med otroligt mycket glädje, trots något av ett tråkigt väder.

För oss på First PR var detta mållinjen efter flera månaders hårt arbete som vi har gjort tillsammans med Plyhm Kommunikation. I år samlades det in totalt 2 miljoner kronor till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus!

Arbetsuppgifter

Vår främsta arbetsuppgift som PR-byrå för Barngolfen var att sköta alla medierelationer. Barngolfen är Sveriges största välgörenhetsgolftävling och då ska tävlingen ha den uppmärksamhet som den förtjänar.
En stor del har legat i att skriva pressreleaser och att leta efter intressanta tidskrifter och journalister. Allt för att väcka intresse runt Barngolfen och dess ändamål.

Och vilken publicitet det har blivit! Kvällstidningar som Aftonbladet uppmärksammade Barngolfen. I Göteborgs-Posten skrevs det både en hel bilaga och flera sidor i tidningen om hur de svenska kändisarna spelade för barnens skull. Det har även skrivits flitigt om sponsorerna till Barngolfen och hur ABBA har varit med och bidragit till auktionen. Deras bidrag var en samlarbox som ropades in för otroliga 60 000 kronor! Det kan ni läsa mer om på Mynewsdesk.

Det pratas om förtjänad uppmärksamhet, sponsorer och auktion. Men det Barngolfen handlar om är ju faktiskt barnen. Det anordnas ett golfkalas för barn och ungdomar med sina familjer från sjukhuset där de får träffa sina idoler. Även de fick prova på att spela golf!

Slutet gott – allting gott, som man säger. Det var ett trött men glatt team som lämnade Hills Golf & Sports Club när dagen var slut. Flera månaders arbete med detta fantastiska event och ändamål hade sitt slut. Nu väntar nya projekt för oss på First PR!

Foto: falkenbergsbild.se

Med det sagt vill vi önska er en härlig sommar!
Skrivet av: Elin Thörnblad

Category
Tags

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *