The Sabre Award

Den 22 maj äger Sabre awards galan rum i London som är världens största PR tävling. Många svenska PR byråer är nominerade i olika kategorier och nedan kan du se några som blivit nominerade:

  • BUTTER The Gourmet Kiosk — Arla Svenskt Smör with Jung Relations https://youtu.be/Dc_FmzyxcFk
  • Pu:rest – a waste water beer — Carlsberg Sweden, IVL Swedish Environmental Institute & New Carnegie Brewery with BCW Stockholm
  • ”Stop spectating – the match against bullying” för Swedbank/Friends (Tillsammans med Social Club, Brand union och Scream) with Prime
  • ”We make a difference” för Vårdföretagarna with Gullers grupp
  • ”The Pledge” för The Swedish Childhood Cancer Foundation with Narva
  • ”The taste of summer” för Mutti  with Prat PR

Vill du ha hjälp med PR arbete eller veta mer om hur man arbetar fram en bra PR kampanj? Då är du välkommen att ta kontakt med First PR.

In2Summit EMEA 22 maj i London

Holmesrapportens sjätte EMEA Innovation Summit kommer att äga rum den 22 maj i De Vere Connaught Rooms i London, med  marknadsförings- och kommunikationsledare som diskuterar hur varumärken snabbt behöver kunna navigera i störningar mot bakgrund av Brexit och olika slags påverkan och inflytande runt om i världen och med mängder av falska nyheter som sprids. Morgonkonferensen kommer att innehålla IN2 SABER Awards ceremoni fram tills det är dags för lunch.

EMEA SABER Awards kommer att äga rum samma kväll på Battersea Evolution. Det här är verkligen en spännande kombination med konferens på dagen där många namnkunniga personer kommer dela med sig av sin kompetens och sina erfarenheter i sitt arbete med kommunikation. På kvällen äger världens största PR tävling rum där många svenska PR byråer är med och tävlar.

Tävlingar i Sverige

Det finns många tävlingar inom marknadsföringsområdet även i Sverige. Exempel på det är Årets byrå som arrangeras av Regi där 151 olika byråer i 15 kategorier har utvärderats av sina kunder. De som sedan fått högsta poänger har vunnit i sina respektive kategorier. Vinnande PR byråer 2019 blev Agency i 7 – 15 MKR klassen och New Republic i +15 MKR klassen.

Årets Byrå Sverige är en årlig bransch- och kundstudie som kartlägger hur nöjda Sveriges största kommunikationsköpare är med sina byråer. Studien startade år 2 000 och är idag den största studien i sitt slag. Årets Byrå genomförs även i Finland och Norge.

Andra välkända tävlingar i Sverige är Guldägget som Sveriges Kommunikationsbyråer driver och genomför sedan 1961. Guldägget är Sveriges äldsta och största kommunikationstävling. Inom PR är bl.a Forsman & Bodenfors, Åkestam Holst, Abby Priest m.fl nominerade. Enligt Guldägget själva är deras syfte att höjda den kreativa standarden och föra svensk kommunikation framåt. De vill inspirera och inbringa mod till alla oss som arbetar med kommunikation.

Att bli inspirerad och även höja kvaliteten på kommunikationsarbeten som man genomför är ju allt igenom positivt för alla inblandade.

 

 

Tags