Gus och Ulrika

Den 13 juni arrangerade Sveriges Kommunikatörer en trevlig och intressant sommaravslutning med Film i Väst som värdar. Film i Väst har som mål att vara en av de mest betydelsefulla aktörerna på den europeiska filmarenan. Västra Götaland ska vara den mest betydelsefulla filmregionen i Norden och en av de tio viktigaste filmregionerna i Europa i kraft av publik och konstnärlig framgång. Film i Väst är en av Europas ledande regionala filmfonder. Efter Svenska Filminstitutet är de den väsentligaste finansiären av filmproduktion i Sverige. Film i Väst bidrar till professionell produktion av värdefull film i Västra Götaland, främst i och runt Trollhättan/ Vänersborg och Göteborg.

Mingel med alkoholfritt bubbel

Sveriges Kommunikatörer bjöd på det numer välkända bubblet som Richard Juhlin lånat ut sitt namn till. Det alkoholfria mousserande vinet kommer från MRG Wines som Moa Gürbüzer har grundat . Ett väldigt gott alternativ till vanliga mousserande viner som innehåller alkohol.

Seminarie med Gus och Ulrika

Gus Kaage, kommunikatör och Ulrika Grönérus, kommunikationschef berättade om Film i Västs arbeten och kommunikationsutmaningar. En av utmaningarna är när Film i Väst deltar i Cannes filmfestival och måste tacka nej till 200 journalister, då de bara har möjlighet att ta emot 90. Ett angenämt problem kan man tycka, men det är ju egentligen bara ett annat slags problem. Många kommunikatörer brottas ju oftare med att inga journalister dyker upp när de skickat ut pressinbjudningar.

Det är många filmer som Film i Väst spelat in och samproducerat: under 2018 filmades ”Vår tid är nu”, ”Britt-Marie var här”, ”Bröllop, begravning och dop”, ”Spionen” för att nämna några.

Gus och Ulrika avslöjade också att filminspelningen i Trollhättan startar nu med bl.a. Mads Mikkelsen i Thomas Vinterbergs film Druk.

Region Västra – Sveriges Kommunikatörer

På Facebook finns en film från kvällens begivenheter som man kan ta en titt på där. Vill man bli medlem i Sveriges Kommunikatörer så kan man självklart bli det. Vi som är medlemmar blir inbjudna till både frukost- och lunchföreläsningar om olika aktuella ämnen, vilket vi som är medlemmar uppskattar. Det här var en mycket trevlig sommaravslutning med Sveriges Kommunikatörer. Nu är det sommaruppehåll, men i augusti så drar träffarna igång igen.

 

Tags