Välkommen våren

Våren är här

Många tycker nog att temperaturen bör vara något högre innan vi kan säga att våren är här. Men för First PR så är ett säkert vårtecken när PR-arbetet för Barngolfen drar igång. För tredje året i rad ska vi nu arbeta med PR och kommunikation för det fantastiska arrangemanget Barngolfen. Det är ett event som arrangeras av Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barnsjukhus. I år går det av stapeln den 12 juni och ska även i år äga rum på Hills Golf & Countryclub. Har du inte varit där tidigare så kan jag varmt rekommendera ett besök. Du kanske själv spelar golf och vill delta med ditt företag? Då ska du ta kontakt med Pernilla Warberg som har ansvaret för Barngolfen.

Utbildningar

Vi tycker det är roligt att dela med oss av vår kunskap och kompetens, därför arrangerar vi också utbildningar. Vill du till exempel ta ett helhetsgrepp om din kommunikation? Då får du gärna ta kontakt med oss så kan vi gå igenom hur man arbetar fram en kommunikationsplan. Det kanske är dags att försöka få lite förtjänad uppmärksamhet i media? Då kan det vara lämpligt att få lite medieträning innan du tar kontakt med journalisterna.

PR-kampanjer

Oavsett om du ska arrangera ett stort event eller lansera en ny produkt så kan det vara en god idé att planera en PR-kampanj inför kommande händelse. En kampanj är som ett projekt med en tydlig start och ett tydligt slut. Till skillnad mot att bygga eller stärka ett varumärke som hela tiden är en pågående process. Det är viktigt att ha en bra strategi från början, att fundera ut vad det är man vill uppnå. Att ha en bra idé som man fyller med en kommunikativ berättelse som skapar uppmärksamhet är ett lyckat framgångskoncept. Det är även viktigt att tänka till kring medievalet både när det gäller traditionella medier såväl som sociala medier och influencers. Använd bilder både stilla och rörliga, det är ju inte för inte som man säger att en bild säger mer än 1000 ord. Kom sedan ihåg att mäta din kampanj, vad gav den för effekt?

Vill du veta mer?

Om du vill veta hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig med en PR-kampanj, utbildning eller något annat så får du gärna höra av dig. Slå en signal på 072-398 90 24 eller skicka ett mail: malena@firstpr.se

Inlagt av: Malena
Bild: canva.com

Tags