Tack för i år

Året 2022 är snart slut. Vi kan summera året och alla fantastiska uppdrag som vi fått äran att hjälpa till med här på First PR. Vi är stolta och glada över såväl återkommande som nya kunder.

Ett stort tack till våra kunder

Något av det roligaste med att vara PR konsult är att det är så omväxlande. Vi får förfrågningar och tackar ja till så många olika typer av uppdrag. Det är alltid lika kreativt, spännande och utmanande att tillsammans med kunden jobba fram den bästa kommunikationsstrategin. Eller skapa det mest intressanta pressmeddelandet när det finns en bra story att berätta och som ger bra förutsättningar att nå ut i media. Att få fokusera fullt ut på att skapa den bästa och mest genomtänkta kommunikationen oavsett slutprodukt, är något vi älskar med vårt jobb!

Vi har även skrivit en hel del artiklar under året som gått. När vi arbetar med artikelskrivande så får vi ofta grundförutsättningarna och vinkeln från kunden. Sedan genomför vi intervjuer och arbetar färdigt ett förslag, som vi skickar till kunden för påseende. De flesta artiklar har vi skrivit för våra kunder; Högskolan Väst och Studentbostadsföretagen. Det handlar både om att skriva artiklar för att öka kännedomen om kunden, men lika ofta har kunden exempelvis önskemål om att artikeln ska ha en vinkel för att träffa rätt målgrupp. Ett flertal artiklar är även personporträtt, dessa kan vara av varierande svårighetsgrad eftersom vi vill ge en rättvis “bild” av personen vi intervjuar.

Sociala medier

Vi har även hjälpt till och stöttat några av våra uppdragsgivare genom att skapa contentplaner för deras sociala medier. Vi har även arbetat fram olika kampanjer och publicerat olika inlägg när det har behövts. Ska man lansera en ny produkt eller en ny tjänst så kan det vara ett bra tillfälle att planera en kampanj i sociala medier. Det är alltid viktigt att göra en målgruppsanalys för att ta reda på var dina nuvarande och presumtiva kunder befinner sig. 

Kunderna lär även oss

Vi tycker det är stimulerande att få lära oss om våra kunders produkter och tjänster. Oavsett om det handlar om de kunder som kommit på smarta uppfinningar och lösningar på olika problem, eller de som behöver marknadsföra en kommun eller organisation. Vi tycker att vi dagligen har stor nytta av våra olika yrkeserfarenheter för att på djupet förstå och därigenom ge bästa möjliga råd till våra kunder.

Viktigt med kreativ dynamik

Under året har Camilla praktiserat och även börjat jobba med Malena på First PR. Det är extra roligt att arbeta tillsammans när man trivs ihop. Då kan det vara lätt att ta fram idéer och förslag på hur företaget ska profilera sig framåt. Dynamiken mellan de som arbetar i ett kreativt företag är otroligt viktig för att det man levererar ska få just en unik, kreativ spets. Samtidigt fungerar det bara om alla förstår vikten av att hålla deadlines. Motsatsen är ett företag där personkemin kanske inte är på topp, alla inte respekterar kundens deadline eller där det är lågt i tak – allt detta hämmar den kreativa produkten som man skapar till kund.

Föreläsningar

Vi älskar utbildning och håller gärna i kortare föreläsningar och i längre utbildningar. Allt från frukostmöten till utbildningar som pågår i flera veckor. I år har vi bland annat hållit i utbildning i intern- och kriskommunikation på Medieinstitutet för blivande Webkommunikatörer. Under nästa år kommer vi erbjuda olika webbaserade utbildningar, så håll utkik efter dem.

Stort tack för i år,
önskar Malena & Camilla

Tags